LangedijkerPas voor Langedijk

LANGEDIJK - De gemeenteraad van Langedijk is akkoord gegaan met de LangedijkerPas. Deze pas geeft korting op allerlei activiteiten, zoals museumbezoek, sporten of een abonnement op de bibliotheek. Wethouder Irma Schrijver: "De pas geeft iedereen in onze gemeente de kans om te genieten van alles wat Langedijk te bieden heeft."

LANGEDIJK – De gemeenteraad van Langedijk is akkoord gegaan met de LangedijkerPas. Deze pas geeft korting op allerlei activiteiten, zoals museumbezoek, sporten of een abonnement op de bibliotheek. Wethouder Irma Schrijver: “De pas geeft iedereen in onze gemeente de kans om te genieten van alles wat Langedijk te bieden heeft.”

Iedereen kan de LangedijkerPas kopen, maar voor inwoners van Langedijk met een inkomen tot 110% van het minimumloon is de pas gratis. Irma Schrijver: “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen actief deelnemen aan de samenleving. Als mensen om financiĆ«le redenen niet kunnen meedoen, willen we hen daarin tegemoet komen. Voor mensen met een laag inkomen is de pas daarom gratis.”

Deze laatste groep komt ook in aanmerking voor voordeelvouchers uit het zogenoemde ‘meedoenbudget’. Schrijver: “Deze vouchers, die zijn gekoppeld aan de LangedijkerPas, vormen het tweede onderdeel van dit plan. Mensen kunnen deze bonnen naar eigen inzicht besteden aan cultuur, sport of andere activiteiten.”

De bedoeling is dat zoveel mogelijk instellingen en organisaties in Langedijk aantrekkelijke kortingen geven op sociaal-culturele of sportieve activiteiten. Inmiddels hebben al zo’n 35 verschillende aanbieders interesse getoond in dit initiatief, zoals theater de Binding en sportsclub De Geus. Maar ook hebben verschillende ondernemers aangegeven mee te willen doen. Zij kunnen bijvoorbeeld korting op producten geven op vertoon van de pas. Wethouder Schrijver hoopt dat de pas mensen zal verleiden om Langedijk opnieuw te ontdekken. “Onze gemeente heeft zoveel te bieden op het gebied van sport, cultuur en recreatie. De LangedijkerPas brengt al deze mogelijkheden binnen het bereik van alle inwoners.”

De gemeente Langedijk werkt voor de uitvoering samen met Stichting Promotie Alkmaar (SPA), die de AlkmaarPas verzorgt. De bedoeling is dat inwoners van Langedijk met hun pas ook bij verschillende organisaties in Alkmaar korting kunnen krijgen. Naar verwachting zal de pas in januari 2013 worden ingevoerd. De LangedijkerPas zal op verschillende plekken in de gemeente te koop worden aangeboden of kan worden aangevraagd via de gemeentelijke website. Wilt u meer weten over aanschaf van de kaart of over deelname aan dit initiatief? U kunt dan een e-mail sturen naar: [email protected] Verder zullen wij u regelmatig informeren over de voortgang van dit project via de lokale media, Langedijk Informeert en de website van de gemeente (www.gemeentelangedijk.nl).