Boektip van Roshni: [email protected]

Boektip van Roshni: Boeddha@Home
Om de twee weken bespreekt de Waardse schrijfster Roshni van Loon Tahapary een boek. Deze week [email protected] van Renate Seifarth.

Om de twee weken bespreekt de Waardse schrijfster Roshni van Loon Tahapary een boek. Deze week [email protected] van Renate Seifarth.

Een dagelijkse hulp bij het zoeken naar rust en evenwicht. Een retraite in je eigen huis, als bekend vertrekpunt. Werkzaamheden en dagelijkse handelingen niet uitsluiten, maar mee laten lopen naast het mediteren. Heldere aandacht voor alles wat in je leven voorbij komt. Een aandacht die je niet uitput, maar inzicht geeft.

Vragen , die je jezelf kunt stellen en waarnemingen tijdens de stilte oefeningen. Meditatie hoeft niet alleen te betekenen, doodstil zitten. Een bepaalde manier van lopen, leidt eveneens naar meditatie.

Het hoofdstuk, innerlijke ruimte, leert dat het ik-gevoel geen scheiding hoeft te zijn tussen mij en de anderen, maar eerder verbondenheid oplevert. Angst, verlies en verdriet, wordt niemand bespaard. Het omgaan er mee, een moeizaam proces, waar in het boek aandacht aan wordt besteed. Negatieve gedachten, kunnen ons denken voortdurend beïnvloeden. Een bekende stoorzender.

De hoofdstukken zijn overzichtelijk en geleidelijk kunnen we een keuze maken in wat voor ons belangrijk is. Daar kunnen we mee aan het werk.

Het mooie gebonden stevige boekje, is uiterst verzorgd en voorzien van sfeervolle illustraties. Renate Seifarth, studeerde biologie, maar volgde opleidingen in de verschillende Boeddhistische tradities.

Titel: “[email protected] Home”

Auteur: Renate Seifarth

Uitgeverij: ASOKA

Prijs: 24,50 euro