Oldtimer gaat in vlammen op bij schuurbrand Sint Pancras

Oldtimer gaat in vlammen op bij schuurbrand Sint Pancras

SINT PANCRAS - In een schuur in Sint Pancras is donderdag brand uitgebroken. In de schuur, gelegen in een weiland achter woningen aan de Twuyverweg, stonden onder andere een oldtimer en enkele landbouwwerktuigen.

SINT PANCRAS – In een schuur in Sint Pancras is donderdag brand uitgebroken. In de schuur, gelegen in een weiland achter woningen aan de Twuyverweg, stonden onder andere een oldtimer en enkele landbouwwerktuigen.

Deze zijn, net als de schuur, verloren gegaan. Er is niemand gewond geraakt wel kwam bij de brand asbest vrij.

Dit levert overigens geen gevaar op voor de omgeving. ,,Het ligt binnen een straal van een meter van de schuur die op een afgelegen plek ligt’’, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. De omgeving wordt afgezet met linten het asbest zal later worden opgeruimd.

De schuur staat midden in een weiland en was lastig te bereiken voor de brandweer.

Er werd onder andere een brandweerboot ingezet om de brand te bestrijden, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De brand is inmiddels onder controle.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Anderhalf jaar geleden was er ook brand bij de schuur. Dit kwam toen door brandstichting en hierbij viel een gewonde. De eigenaar van de schuur sluit ook dit keer brandstichting niet uit.

Een bus van Connexxion liep door de brand vertraging op omdat hij niet langs de branweerwagens op de Twuyverweg kon.

Foto’s DNP.NU