17-jarigen veroorzaken crash met gestolen auto in Alkmaar

17-jarigen veroorzaken crash met gestolen auto in Alkmaar
- Foto: ANP

ALKMAAR - Drie 17-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag met een gestolen auto gecrasht op de kruising van de Nicolaas Beetskade en de Rembrandtstraat in Alkmaar.

ALKMAAR – Drie 17-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag met een gestolen auto gecrasht op de kruising van de Nicolaas Beetskade en de Rembrandtstraat in Alkmaar.

Agenten zien omstreeks 5.00 uur een auto staan op de Olympiaweg in Alkmaar. Wanneer zij het voertuig controleren, blijkt het kenteken bij een gestolen auto te horen.

In de buurt van de auto staat een jongen, die er bij het zien van de politie rennend vandoor gaat. Hij kan even verderop worden aangehouden. De bestuurder van de auto gaat er met hoge snelheid vandoor.

Het voertuig strandt echter op de kruising van de Nicolaas Beetskade en de Rembrandstraat, waar de bestuurder een bocht mist en op het trottoir tegen een paaltje botst. Hier kunnen de twee inzittenden worden ingerekend.

Het gaat in totaal om drie jongens van zeventien jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard. Naar de bestuurder, die al in het bezit was van een rijbewijs, wordt een onderzoek ingesteld naar de geschiktheid om een voertuig te besturen.